6.04.2023 г., 17:27 ч.

В горското царство 

  Поезия » За деца
539 0 3

Много аз обичам 

в гората да тичам!

Да бера шишарки

с приятели малки. 

 

Да усетя аромата

на тревите и цветята! 

А пък ако слънцето е жарко 

да се скрия на хлад за малко. 

 

В гората е царството,

на животните господството!

Там катеричка в своята хралупа

зимнина от жълъдчета трупа! 

 

Там кума Лиса и кум Вълчан

се състезават със Мецан 

и птички пеят винаги там

в този природен зелен храм. 

 

Там поточе ромоли 

и гали моите уши

с този звън весел,

като чиста песен!

 

Но  винаги когато 

посетим ние гората

трябва внимателни да бъдем 

и чистота в царството да пазим!

 

Защото зелената горска природа

се грижи за здравето на народа

и ако я замърсим 

ще си невредим! 

 

Ако горското царство множим

и всяка пролет и есен садим 

дръвчета, елхички, липички

ще се радваме на весели птички! 

 

На много цъфнали тревички

и безброй полезни пчелички! 

Затова ви моля аз сега, 

нека пазим нашата гора! 

 

 

 

© Людмила Данова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пазете чудесата на гората »

14 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??