13.03.2012 г., 11:29 ч.

В храма на гората 

  Поезия
1769 0 21

Двамата сме... в храма на гората,

под купола на едрите звезди.

Замръзнала е в унес тишината,

над огъня с горящите главни.

 

По устните ти пламъци играят,

и пръскат във косите ми искри.

На залеза в  лъчите пак мечтаят...

щастливите ни стоплени души.

 

И пламва в мен неудържимо чувство,

потъвам във очите ти без страх.

Любовта е приказно изкуство...

след толкова години... го разбрах...

 

На хълма, горе, борът се промъква,

прегръща с клони младата ела.

От  нежност тя  не се отдръпва...

над нас се сипе влюбена смола...

 

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??