3.01.2022 г., 20:07 ч.  

В изповедалнята - 16 

  Поезия » Еротична, Друга
1104 4 7

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

ТЯ: Не вярвах, отче мой! О, Небеса!

       По Коледа се случват чудеса!

 

СВЕЩЕНИКЪТ: По- тихичко, Графиньо! Що за шум!

                              Нима изгубили сте своя ум!

 

ТЯ: Простете ми! Каквото пожелах -

       то сбъдна се... не знам дали е грях,

       защото моето едно мечтание

       дойде със замъгленото съзнание!

       Но хубаво, но хубаво си беше,

       по мене всичко във екстаз трептеше!

       Подаръкът бе жив, неудържим!

      Вълшебен порив, ах, незабравим!

 

СВЕЩЕНИКЪТ: Какво говорите? Не Ви разбирам!

                              От думите Ви нищо не подбирам!

                              Подарък има ли сте, пояснете!

                              И кратичко за туй сега кажете!

 

ТЯ: Отдавна с Графа заедно не спим!

        Пред обществото мило се държим!

        На гости онзи ден, нали, ни бяхте!

        На горния етаж самичъкк спахте!

        В компания изпихме доста вино...

 

СВЕЩЕНИКЪТ: Намеквате ли нещичко, Графиньо?

 

ТЯ: О, не! О, не! Не чухте ли тогава,

        че нещо странно, отче, долу става?

 

СВЕЩЕНИКЪТ: Не помня, може би! Не чувам аз,

                              когато спя... и то във нощен час!

 

ТЯ: Но както и да е! О, отче мой,

       подаръкът ми бе самият, той...

 

СВЕЩЕНИКЪТ: Самият, той? Подаръкът ви? Кой?

 

ТЯ: Той, Дядо Коледа - дойде при мен,

       от нежна страст безпир възпламенен!

       Не бе облечен във червено сякаш,

       но как ли може ти да предполагаш -

       и беше в черно целият, че мина,

       горкичкият, за мене през комина!

       И мигом, отче, той ме облада,

       от огъня му чувствах, че летя!

 

СВЕЩЕНИКЪТ: Това било е сън, от дявол дар!

                              Рогатият е със опасен чар!

 

ТЯ: Не беше сън, повярвай, отче мой!

       Отвсякъде любовник бе си той!   ( излиза )

 

СВЕЩЕНИКЪТ: От виното ще е. О, Небеса!

                              По Коледа се случват чудеса.   ( излиза )

 

 

 

 

       

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??