21.12.2022 г., 6:47 ч.

В изповедалнята - 17 

  Поезия » Еротична, Друга
503 2 5

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

Започвай вече, дъще! Не мълчи!

Че притесняваш се, това личи!

 

ТЯ:

 

Простете ми! За първи път съм тука!

Не съм на себе си, а сякаш друга!

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

Разбира се! Ти смелост намери

в душата си и честно говори!

 

ТЯ:

 

Но, отче, ако всичко си призная

най- грешната ще бъда, ах, накрая!

Във този свят аз още тъй желая

да ме докосват чувствата от Рая!

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

Добре, добре! А кой не го желае?

За Рая всеки, миличка, мечтае!

 

ТЯ:

 

Така е, отче! Аз си го представям

по начин... Как да кажа?... Съжалявам...

 

СВЕЩЕНИКЪТ: 

 

Спокойно, дъще! Всичко разкажи ми!

Дори неща да има нетърпими!

Аз имам опит, вярвай, не от вчера

и верен път за тебе ще намеря!

 

ТЯ:

 

И вярвам ви! Говори се навред

какъв спасител сте, с авторитет!

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

Спасявам, о, изгубени души!

Но давай вече! Всичко разкажи!

 

ТЯ:

 

Венчах се, отче, за дъртак богат!

Домът му е, почти, като палат!

Какво говоря? Грешница съм аз!

На мислите си тайни давам глас!

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

Не спирай, дъще, ти изповедта!

Най- откровена трябва да е тя!

Самата себе си не укорявай!

Това решавам аз! Е, продължавай!

 

ТЯ:

 

Родителите мои за изгода

решиха ми съдбата и живота!

Материално съм задоволена,

но в другото съм, отче, наранена!

С мъжа ми нощем спиме поотделно,

самотничка се чувствам безпределно!

Дъртакът ме оставя без надежда!

Дъртак е, а в мъжете се заглежда!

В началото отчете се за малко

и после ме загърби толкоз жалко!

И млада съм, и хубава съм още,

мечтая да са чудни мойте нощи!

Представям си... Представям си неща,

които с жар изпълват ми гръдта!

Не зная, дяволът ли е това!?

И днес, и тук, аз питам ви едва!

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

В представите ти някой се промъква!

 

ТЯ:

 

Промъква се и роклята ми смъква,

косите ми разпуска с лекота,

от пръстите усещам мекота.

Корсетът ми дори и не разбрала

кога го е свалил - и нежно цяла,

и гола съм в прегръдката му свежа

и как изпълва ме до връх копнежа

да впие устни в моите и с длани

да гали, и да люби, и да люби...

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

И престани!!! Ума си ти изгуби!

 

ТЯ:

 

Простете ми! Срамувам се до грях!

В самозабрава, отче, явно бях!

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

От дявола обсебена си, мила!

Навреме си дошла и тази сила

аз длъжен съм, нали, да " укротя " !

Кога ще мога да те посетя?

С молитва, от душите, да се слеем

и псалми вдъхновени да попеем!

 

ТЯ:

 

И още утре може, и тогава

съпругът ми за Ница заминава!

 

СВЕЩЕНИКЪТ:

 

Да видя само графика... О, да!

Добре ще е във десет сутринта!

 

ТЯ:

 

Ще ви очаквам, отче, с нетърпение! ( излиза )

 

СВЕЩЕНИКЪТ: ( сам )

 

При теб ще бъда, мила, без съмнение. ( излиза )

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??