23.01.2024 г., 18:10 ч.

В колелото на хамстера 

  Поезия
162 4 12

 

 

65 лета пътувах

под този гърбав небосвод.

65 лета зимувах

и на одър, и на под.

 

Толкоз романтични срещи,

с девойки на автопилот,

и също с толкоз тънки свещи,

изпратих сума ти народ.

 

Като хамстер в колелото,

измина тоя, мой живот.

Навярно, може би, защото,

съм кретен или робот?

 

Но казах: Баста, стига вече!

Какво постигнах със това?

Я се съвземи човече!

Виж! Животът отлетя.

 

А днес с маслинка и мартини,

на меко сепаре в бистрото,

гледам как градът върти се

на хамстера във колелото.

 

Авт. Весо: 23.01.2024г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??