13.03.2013 г., 21:48 ч.  

В косите с венец трънен 

  Поезия » Любовна
601 1 12

В косите с венец трънен

 

 

Ще свеждаш очи. От погледа ми. Невидимо

разнищен. До голо. И с най-тайните кътчета

на душата си ще чувстваш тялото си зависимо

от моето. Като едва докосващи те пухчета

 

ще преминава по теб мисълта ми. Оставяйки

те в мъгла. Лек. И дъха ти само ще напомня,

че си жив. Ще викаш в ръцете ми стенейки,

невиждащ и нечуващ. Дори мен. Ще изпълня

 

нощите ти, покрита цялата с вино, изливащо

се от устните ти. Ще те заставя въпреки волята 

ти. И прага на допустимото. Нежно. Скланящо

те да забравиш всичко. Преди мен. И за ролята

 

ти. На друг. Ще те достигна. Аз. Но неприбрала

крилете си кротичко. В косите с венец трънен,

нимфа, сплела ванилови клонки. И с тях оковала

те. В слабостта си. Ще те имам. Теб. Див. Властен.

 

 

 

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??