8.01.2019 г., 10:01 ч.  

В края 

  Поезия
321 2 3

Очите ни посърнаха,

косите посивяха,

но спомените върнаха

„Какви години бяха!“.

 

Похлупени от времето,

прашасали на скрина,

изтъркани от бремето

година след година.

 

Изрoвихме живота си,

сърцата заиграха

и черно-бели фотоси

душите разпознаха:

 

Надеждите прекрасни

и дързостта младежка.

И бръчките дълбани

от всяка малка грешка.

 

Не ни тежат годините-

лимони с портокали.

Буквални са ни римите

Сега сме „взели-дали“.

 

Но буди ни причината

да бъдем част от цяло,

прощаваме на „Тримата“

със Дух, Душа и Тяло.

 

Кръжи и вие зимата

с нехранени чакали...

A в края на пътечката

Какво сме си избрали?

 

Усмивката на детството

с олющено коляно?

Утайката на виното

с раздрънкано пияно?

 

Да почетем поезия

В целувката на мрака

изпаднали в амнезия

за туй какво ни чака...

 

А може да изгаряме

със болката в мрака.

Ако това избрали сме

то значи туй ни чака.

 

Изхарчихме безкрая

да бъдем оптимисти.

Но Слава Богу! В края,

ръцете ни са чисти.

 

Отвътре са душите ни

притихнали и бели

единствено в съня си

сме нечовешки смели.

 

Молитвата е казана

завесата щом падне.

Изтръпнало, зарязано

е утрешното пладне.

 

Поискахме спасение,

без жертва и без клада.

А в края- изкушение

и Дявол носи „Прада“.

 

А в края, по-накрая,

зарити с изкупление,

видяхме Ад във Рая

и вечно представление.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви Цвете и Георги!
    Някой път къс, някой път -дълъг, всеки стих е хубав, когато е хубав
  • Приятно...
  • Защото целият свят е сцена....както е казал един литературен титан.
    Пишеш много интересно.
    Уважавам умението на късата фраза, късия стих. Нещо, което на мен не ми се отдава!
    Поздрави, Краси!
Предложения
: ??:??