24.09.2011 г., 15:49 ч.

В края на деня 

  Поезия
709 0 17

 

Денят се кани скоро да си тръгне.

Раздава си последните усмивки

и обещава утре да се върне.

 

А аз живях ли? Бях ли днес щастлив?

 

По улиците пъпли суматоха,

съблякла свойта тежка деловитост.

Морето от човеци е широко.

 

А аз ще стигна ли до пристан тих?

 

Фасадите примигват, заслепени

от блясъка на падащото слънце.

След малко ще потръпнат, свечерени.

 

А аз успях ли себе си да съм?

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??