20.08.2021 г., 14:03 ч.

В края на лятото 

  Поезия
218 0 0

Привел е питите си слънчогледа,

тъгува за тръгващото лято, 
а ято птици простора си споделя, 
сбогувайки се с мястото познато. 

 

Трептят полята в мараня, 
жълтото на слънцето си подарили, 
вятърът улавя на комбайн звука, 
гмурнал се в житата изкласили. 

 

Някак шумно проговаря и морето, 
вълните му за бури предвещават, 
лятото задъхано сред облаците крета, 
но пак да се завърне обещава. 

 

© Галина Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??