24.06.2019 г., 15:12 ч.

В кръчмата...5 ... 

  Поезия » Любовна
362 0 0

 

В кръчмата...5

 

... от толкоз кръчми по света,

как точно моята улучи?...

 

– По бóжа милост ли в нощта,

илѝ те Дяволът подучи?...

 

... и се обърках: от къде

във тази нощ (не най прекрасна!)

Съдбата да се заяде ли,

към масата ми днес те тласна?...

 

А бях самотен, тъжно сам

и в кръчмата меланхолично

със бармана полупиян

общувахме си едносрично...

 

... Какъв ли вятър те довя,

какво ли трябва да забравиш,

че прелестната си глава

на рамото ми да поставиш?...

 

А кръчмите са като гроб

обратно чувствата не връщат...

(Тъй спомени от друг живот

страстта му не повтарят всъщност!)

 

... но ако две души сега

самотни в кръчмата крайбрежна

се слеят тази нощ в една

критична маса” неизбежна

 

възможно е: да се взривят

в предчувствие нетърпеливо

и в този миг да полетят

с обсебващо ги Нещо диво...

 

... И любовта, нахлула тук,

по масата им да потропа,

като в разкошен махмурлук:

-- подир Запоя на Живота...

 

Едно време в Пасифика/ 19.05.2016

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??