В кръчмите моряшки...
...петнайсет души във ковчега
на мъртвеца йо-хо-хо и бутилка ром...
Във кръчмите моряшки
по всички континенти-
се пие на юнашки,
отровно на проценти...
Във кръчмите моряшки
по всички континенти
в големи, водни чаши
разреждат рома с бренди.
Във кръчмите моряшки
на всички континенти,
красиви Пепеляшки
седят на коленете
на старите моряци
димящи със лулите:
засукали мустаци,
загладили брадите...
По кръчмите моряшки
залага се до края,
а наглите апаши
от своя опит знаят
какво е да опиташ
моряк на зар да мамиш,
или пък с карта скрита...
-Догде си жив ще жалиш...
Във кръчмите моряшки
на всички континенти
нахлупили фуражки
щом някой им подметне
обидна дума, лошава-
моряците се бият
коси, бради разрошили...
... И сядат пак да пият...
"...петнайсет души във ковчега
на мъртвеца йо-хо-хо и бутилка ром..."
Някога в Атлантика
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени
Не може само с рискове и подвизи!
Усмихна ме, Коста.
Благодаря!