3.07.2024 г., 7:35 ч.

В ленивите следобеди на юлий 

  Поезия » Любовна
134 2 2

В ЛЕНИВИТЕ СЛЕДОБЕДИ НА ЮЛИЙ

 

... в ленивите следобеди на юлий, из топлите поли на есента,

защо ли Времето не ни потули, преди да дойде краят на света,

да съхраним с теб пухчето надежда и стръкче от вселенската Любов,

с която Господ всекиму отрежда миг светлинка пред вечния покров,

да се целуват влюбените в чата, помъкнали торба с търчи-лъжи,

и капчицата дъжд върху тревата по своя път – отвъд, да продължи,

 

из думите мъдрецът да се лута, глупакът пак да кърти канари,

аз да ти сложа бяло цвете в скута, наместо две кесии със пари,

пак да плетат в дъбравите момчета венчета – из девойчини коси,

и да намери най-подир поетът финална рима в своето станси,

и вятърът косите ти да брули, на Бога всеки ден да те чета! –

в ленивите следобеди на юлий с теб да посрещна края на света.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • да се целуват влюбените в чата, помъкнали торба с търчи-лъжи,
    и капчицата дъжд върху тревата по своя път – отвъд, да продължи,

    из думите мъдрецът да се лута, глупакът пак да кърти канари,
    аз да ти сложа бяло цвете в скута, наместо две кесии със пари,
  • Красота!
Предложения
: ??:??