29.01.2011 г., 18:57 ч.

В миг желание 

  Поезия » Любовна
718 0 8

Не ме оставяй да заспя, когато

дъха на залеза горещо пàри.

На птиците отлитащи ятата

бушуват в дръзко пламнали пожари…

 

Обичай ме. Със нежност ме пленявай,

докосвай с устни тръпното ми тяло…

Във миг желание ме обуздавай.

Политай с мен – до край и отначало…

 

Поискай ме! Отречена и чужда,

скандална, и свенлива, и различна…

До мене остани, когато трудно

откриваш смисъл в грешното обичане…

 

Ще бъда с теб, и няма да ме имаш.

Ще съм покорна и влудено огнена.

Не ме оставяй да заспя! Търси ме!

Откриеш ли ме, аз ще бъда твоя…

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??