30.07.2007 г., 9:07 ч.

В началото... 

  Поезия
449 0 1

 

       В началото...

 

В началото бе словото.

А после беше книгата.

И някак завъртя се

във буен кръг интригата.

Един е предположил,

а друг -  за туй доложил.

О, Боже, опази ме!

Душата съхрани ми!

За някой този свят

е приказно богат!

За други – сив и скучен,

и правят ... частен случай.

Интригата заплитат,

без никой да ги пита.

А после си злорадстват,

щастливи, от бедата.

Защо бе, ти, човеко,

ограничен и тъп,

не виждаш по-далеко

от своя собствен пъп?!?

Защо ти беше словото,

а после пък и книгата?!!!

Да срамиш тъй позорно

това, дето издига те!!!

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!
    Много ми хареса стиха ти, Нада!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??