22.05.2011 г., 11:20 ч.

В Началото или пък в Края? 

  Поезия » Философска
432 0 0
"В Началото или пък в Края?"
Прокрадват се последни капки кръв
през стиснатата шепа,
дъждът отнася всичко - спомени, мечти на прах
и литват птиците към мрака.

Родих се не по своя воля,
живях, изчезнал сред скръбта,
за нищо никого не моля -
надвесва се над мен Смъртта!

Сега от болка в гробницата вия,
но няма кой да чуе писъците страшни,
със пръсти дращя по стените,
по дяволите, где си, Боже на добрите?!

Като през пясъчен часовник
изтичат миговете неми,
а Там небесният чиновник
на Входа прави ми проблеми.

*                       *                       *

Какво съм и защо ридая -
безмълвни като камък са звездите,
в Началото или пък в Края,
уви - залостени са там вратите...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??