29.12.2012 г., 20:17 ч.

В навечерието... 

  Поезия » Философска
1142 0 4

Равносметка, навярно се прави,
щом навлезем в последния час,
но пък аз... аз почти я забравих,
твърде скучна година бе... Пас,

неусетно, май почнах да казвам,
сляп съм бил за тъй много неща,
насред думи, дордето се раждах,
тръгнал с цел, уж да случа света,

но за жалост червен светофарът,
глух, отказвал е шанс да съм там,
откъдето бях чувал с фанфарите,
онзи смях, че се връща - желан!

Знам и хубаво имаше, всъщност,
в Май, дори бих изрекъл: Добра!
Ала днес се усещам безчувствен,
в студ налял си, пак чаша с тъга.

Все едно, виж - не искам подарък,
втора вечност отглеждам мечти!
Капки чиста любов вместо слава,
щом ме питаш: Дай всекиму, ти!

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??