13.08.2010 г., 12:59 ч.

В неделя даже Господ си почива 

  Поезия » Хумористична
1337 0 21

Понеделник:
Днес ще  си потърся
моята половинка съвършена.
Млад съм още, мъж съм и не бързам.
Съвършенството изисква време.

Вторник:
Срещнах друга. Симпатична.
Отзивчива даже във излишък.
Втурна се така да ме обича,
че за цяла вечност спрях да дишам.

Сряда:
Дишам. Сам и необвързан.
Съвършената ми ще почака.
Спирки - много. Качвам се и слизам,
няма начин да изпусна влака.

Вече е четвъртък, май е време
да забавя малко обороти.
Тъй де, няма кой да ми я вземе.
После ще съм с нея доживотно.

Петък:
Как ме изненада само!
Точно като гръм ми се изтърси!
Днес ще действам, но ако я няма,
нека пък и тя да ме потърси.

Съботата просто не я мисля -
мъжки ден. За риба и за бира.
Сигурен съм, че макар да липсва,
щом е съвършена, ме разбира.

А неделята е ден различен.
Ширва се безкрайна и ленива...
Скъпа, знай, че много те обичам,
но в неделя даже Господ си почива.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??