20.04.2013 г., 12:00 ч.

В нощния атлас 

  Поезия » Философска
405 0 0

Като приятел стар ме среща вечерта.

Една луна,

добра и нежна,

до моите колене

с вързоп от детски спомени присяда.

Звездите се оглеждат в реката.

Светулките блуждаят из тревите

и надничат в очите ми да видят

изпепелена ли е обичта,

родена в детството!

Светът е спрял дъха си

в спокойните води на тишината

и в нощния атлас

земята и небето

разговарят в диалог.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??