17.06.2023 г., 12:19 ч.

В нощта 

  Поезия » Философска
236 1 1

 

Спя спокойно.

Две кучета ме пазят и се спускат лудо подир всеки шум.

Спя спокойно. Доколкото мога, 

Защото страхът си е страх.

 

Спя спокойно.

Имам пари.

Имам сметка в банката и няколко влога.

Ако днес тръгна да мра няма проблем.

Спя спокойно. Доколкото мога.

 

Спя спокойно. Като младенец.

Защото имам две ръце и знам, че работата никога не свършва.

Спя спокойно в нощта.

С отворени очи.

И чакам оня момент на прозрение.

 

Спя спокойно. Стискам ги тия очи.

А понякога толкова тихо е всичко.

Толкова тихо. Като стрела.

Тихо като изповед пред Бога..

 

Спя спокойно.

А светът се върти

Чудя се какво е - люлка или въртележка.

Спя спокойно като всеки човек.

Спя спокойно.

Доколкото мога.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Svetoslav Vasilev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Отлично! и
    "Тихо като изповед пред Бога..
    Спя спокойно.
    Доколкото мога."
Предложения
: ??:??