30.12.2012 г., 9:50 ч.

В новогодишната нощ: 

  Поезия » Философска
597 0 2

В новогодишната нощ:

 

      тост в 12.00: 1-ви

 

Iuvenes dum sumus…*

 

Приятели,наздраве!..

... и хайде да напълним чашите със Радост,

а пък телата си, с предчувствие за Секс,

да пием и да любим, до дъно и със ярост,

и нека изживеем го, Животът си на  екс!...

 

... и нека да опазим във смъртното си тяло

заложеното в него божествено

Начало,

ала преди (естествено!..)

да се превърнем в хумус:

Приятели наздраве!..

... Iuvenes dum sumus!..

 

     тост в 12.00: 2-ри

 

Постой!.. Постой Очарование

във времедела на нощта!..

Да замълчим!.. И в туй мълчание

да ни докосне Вечността!..

 

О мили, радостни предчувствия,

елате в тази свята нощ:

и с нежност щом докоснем устни,

за бъдното да вдигнем тост!..

 

И нека в чашите- пенливо,

червено виното искри,

наздраве, дълго да сме живи-

Земята все да се върти!..

 

Годините да се изреждат

и нищо, че стареем с тях-

да ги посрещаме с надежда,

макар и с трепет малко плах...

 

А Господ в тази нощ отгоре

и в тоя полунощен час,

сам благославя всички хора

с божествената своя власт...

 

... Кои сме и защо сме тука-

ни мъчи Вечният въпрос!..

... Навярно от космична скука

избягали, да вдигнем тост

 

за най-красивата във целия

Безкрай, планетата Земя,

която векове споделяме

и все по-скъпа ни е тя!..

 

Да пием, винаги до дъно,

че стават чудеса и днес:

„Титаник” няма да потъне,

щом Бог е с нашият Адрес!..

 

... И сигурно ще има щастие,

(все още много може би!),

във гравитацията властна

на отброените ни дни!..

 

д-р Коста Качев

30.12.2012 .

*Само за тези, които не знаят,останалите- моля да

ме извинят:

Iuvenes dum sumus-(лат.): докато сме млади...

(от студентския химн:Gaudeamus igitur iuvenes

dum sumus…-Да се веселим докато сме млади)

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления и от мен, Докторе, и Щастлива Нова година!
  • Поздравления,Докторе!Поезията Ви е със стабилен сърдечен ритъм,позитивна и градивна!-Бъдете здрав и щастлив,за да ни радвате с нови творби и през 2013 година!!!
Предложения
: ??:??