16.07.2019 г., 9:45 ч.

В обятията на морна трева 

  Поезия
259 0 0

Ветрове размиват ми залезите

А пътят лепне от мрак

Пропит е с облачна плесен

И криволичи

За да те донесе пак

В обятията на морна трева

Обезросяла и суха през юли

Слегнала смачкана ненадигаща се 

Пожълтяла и безмълвна - реквием в средата на лятото

Буци пръст и буца на гърлото

Донеси дъжд и от кал съгради му сърцето

Туптящо и бързо

Като следобедна градушка за 7 минути 

После умора и дрямка 

Може би и малко сън

Утрото е премъдро, но 

Носещо мъдростта на нощта

© Илияна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??