17.10.2023 г., 14:17 ч.

В очакване 

  Поезия
146 0 0

 

 

На достолепен чинар с могъща корона,

двойка щъркели грижовно гнезди.

С клюнове тракат, в брачен сезон са -

малко щъркелче край тях ще кръжи.

 

Според мъдрите хора и прашни предания,

червенокраките в бели одежди,

на пролет долитат с древно послание,

да възродят и акушират надеждата.

 

На деветия месец, през уханния юни,

белият щъркел в клюн с пелени,

прелетял над морета и пясъчни дюни

с бебе еньовче чакаме и нас да дари.

 

Към божата майчица в светата обител,

смирено отправяме горещи молби.

Край родилка и рожба, ангел хранител 

неотлъчно и ревностно нека да бди.

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??