На достолепен чинар с могъща корона,
двойка щъркели грижовно гнезди.
С клюнове тракат, в брачен сезон са -
малко щъркелче край тях ще кръжи.
Според мъдрите хора и прашни предания,
червенокраките в бели одежди,
на пролет долитат с древно послание,
да възродят и акушират надеждата.
На деветия месец, през уханния юни,
белият щъркел в клюн с пелени,
прелетял над морета и пясъчни дюни
с бебе еньовче чакаме и нас да дари.
Към божата майчица в светата обител,
смирено отправяме горещи молби.
Край родилка и рожба, ангел хранител
неотлъчно и ревностно нека да бди.
© Илия Станков All rights reserved.