24.09.2010 г., 20:32 ч.

В очакване 

  Поезия » Друга
487 0 2

Коминът пуши,

сивкав дим се носи,

а старец сгушен

огрява ногата си боси.

 

Догарят последните съчки

и знае той, старецът беден -

отново студено ще стане,

а въздухът остър и леден.

 

Коричка хляб изсъхнал

на масата му има само.

Портрет на син, жена - покойни

виси от стената нямо.

 

На сиротния старец в мрака

немотата другарка е само.

Смъртта в самота ще дочака

да го потупа по рамо.

                                                   2007г.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тъжна е да. Явно на мен ми е прозвучала добре по- остарялата дума- "нога", но и "нозе" пасва, права си.
  • Тъжна картина си нарисувала...
    Вместо "ногата" няма ли да е по-добре да е "нозете" ? Подсказвам само
Предложения
: ??:??