9.05.2013 г., 22:52 ч.

В очакване 

  Поезия
395 0 3

Като напукана пръст от безводие,

като пустееща, тъжна земя,

като сезон, ощетен в плодородие,

като слепец, закопнял светлина,

като море, замечтано за лятото,

като надежда, стаена в сърце,

като птица, догонваща ятото,

като слънце сред сиво небе,

като среща отдавна жадувана,

като пролет без време дошла,

като майка със обич целувана,

като нощ под спокойна луна,

като вятър развихрил си волята,

като стих подреден изведнъж,

аз Те чакам, бленувам и моля Те,

Боже, дай съживителен дъжд.

 

 

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??