20.08.2015 г., 23:39 ч.

В очакване на американците 

  Поезия » Гражданска
267 1 0

Не се обиждайте, за Бога -
че ни е бил червен... носът!...
Американците добри ще дойдат.
И ще го... посинят...

 

Защо тревожите се, хора -
че тъп и прост ни е умът?...
Американците ще дойдат скоро.
И ще го изнесат...

Не се ядосвайте, за Бога,
че зле платен ни е трудът!...
Американците добри ще дойдат.
И ще ни уредят...

Защо се карате бе, хора,
че лош, горчив ни е плодът? -
Американците ще дойдат скоро.
И ще го изядат...

Напразно спорите, за Бога,
че сме на грешен кръстопът!...
Американците добри ще дойдат.
И ще ни нагласят...

Защо тъжите, родни хора,
че ни очаква тежка смърт?...
Американците ще дойдат скоро.
И ще ни погребат...

Марин Тачков
17-19 август 2015 г.

 

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??