5.01.2017 г., 8:14 ч.  

В очакване на Гого 

  Поезия » Друга
219 3 4

Надявам се, че все пак ще се върне
и ще го срещна като най-скъп гост.
Околността от търсене обърнах,
от него нищо - нито вест, ни кост.

Избяга ми прасето, мили братя...
От вчера без ракия съм пиян.
За някой грях навярно днес си патя
та Бог наказа ме със този зян.

Изчезна яко дим след залез вчера
през някаква разхлопана дъска.
Нахраних го обилно на вечеря,
на утрото - от него ни следа.

Кажи-речи, излезе в нелегалност,
сърцето ми направо съкруши
и сигурно ще прозвучи банално,
но грижех се за него като син.

Отбрани смески по последна мода -
наддаваше не с дни, а с часове
фамилната ни гордост беше Гого -
едно отглеждано с любов прасе.

А празниците вече наближават
и как ще караме без него, как?!...
Събития подобни съкрушават!
Че после как прасе да гледаш пак?!

Сърцето ми се къса днес за Гого -
ще чакам тук, на вратника подпрян.
Да си помисля даже...не, не мога...
че ври сега във някой чер казан!...

 

 

 


© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Влади, Василка, Веси, радвам се да ви видя отново тук!...Хубав ден ви желая, приятели!...
  • Ех, колко си приличаме с Гого Забавен си, Роби! Повтарям се, но ... не мога да кажа на черното бяло Поздрави с усмивка!
  • На един прасето, на друг кокошката-важно е, че се завръщат
  • Късметлия е твоят Гого! Развесели ме на ранина !
Предложения
: ??:??