19.04.2022 г., 8:46 ч.

В очакване на лятото 

  Поезия
154 1 2

Бебе пее, повито в кошарата,
а врабченце танцува в тревата.
Някой свири красиво на гарата
на китара балада позната.

Аромат на кафе и обичане
се разнася високо в небето.
Спира вече великото тичане
по трънливия път на сърцето.

Някой диша любов нецелуната
и издишва съдбовно привличане.
Ще се скъсат ли в римите струните?
Ще усмихнеш ли младо момиче?

Мъдростта е приятел на старите
за които животът е злато.
Ако тръгнем – поети – по гарите,
ще открием душите през лятото!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??