Бяла камбанка леко люлее,
пролетна песен нежно ни пее.
Знаем го всички туй бяло момиче,
то е разцъфнало малко _________ .
По поляни, в планини
жълто пламъче гори.
На кокичето е братче
огненото _________ .
Бяла и червена трепка на ръчица.
Така ще посрещна пролет – хубавица.
С нея ще закича млад, дете, старица,
Сети ли се вече? Туй е __________ .
© Мария Всички права запазени