Feb 27, 2011, 5:41 PM

В очакване на пролетта - гатанки 

  Poetry » For kids
17201 0 30

Бяла камбанка леко люлее,

пролетна песен нежно ни пее.

Знаем го всички туй бяло момиче,

то е разцъфнало малко _________ .

                                                                    

По поляни, в планини

жълто пламъче гори.

На кокичето е братче

огненото _________ .

                                                              

 

Бяла и червена трепка на ръчица.

Така ще посрещна пролет – хубавица.

С нея ще закича млад, дете, старица,

Сети ли се вече? Туй е __________ .

                                                                  

 

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??