15.02.2020 г., 7:52 ч.  

България днес 

  Поезия » Гражданска
480 0 0

Днес, когато всичко се руши,

когато има морален упадък

и онеправданият не може да се утеши,

когато на бездомния не давате и залък,

когато управниците пет пари не дават

за това дали бедните ще оцеляват,

когато двеста и четирсет бунака

на държавната трапеза чакат,

а за нещастните сираци няма,

когато парите са всичко за мнозина

и забравяте даже за родина,

когато народът робски хомот надяна,

че синдикатите нищо не правят

и хората на тях се не надяват,

когато лидер журналистките обижда

и краят на теглото се не вижда,

когато град жертва стана

на глупост и без вода остана,

аз се чудя - слепи ли сте вие,

това ли искате - България да се затрие!?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??