4.07.2023 г., 10:55 ч.

В очакване на влака за души 

  Поезия » Философска, Друга
163 2 6

Не отминавай скоростно и тази гара, 

какво, че пак съм пътник без билет, 

но виж, в ръцете си държа китара 

и пея песните на нероден поет. 

 

Ако отминеш няма да ги чуеш, 

а с тях ще ти платя, че друго нямам. 

Не отминавай! На редовните, знам, само спираш,

но те парѝ, а аз сърце... ти давам...

 

Не отминавай, чуй ме ти, не отминавай, 

по-важно няма ли от някакъв билет?

Но, ако направиш го, не съжалявай,

че не качи.... последния поет...

 

02.07.2023.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??