15.07.2010 г., 21:05 ч.

В огледалото 

  Поезия » Философска
452 0 1

Такъв го има само в огледалото,
такъв, какъвто търсиш ти,
такъв, при който да оставиш насъбраното,
което напоследък много ти тежи.

Да седне той, да те изслуша,
да каже "Всичко ще бъде наред!"
така внимателно, както доктор преслушва
телцето малко на болно дете.

Да бъде до теб, когато е трудно,
когато мислиш "Всичко бе дотук...",
да се труди с теб усърдно,
да сте заедно - на болката напук.

Такъв търси всеки от нас,
такъв, който да го разбира.
За жалост, само в огледалото у вас
такъв човек ти можеш да откриеш.

© Кристина Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • не си го усетила правилно. целта ми не е била да се обожествявам и идеализирам. но както и да е.
Предложения
: ??:??