26.11.2008 г., 20:36 ч.

В огнището - Бъдник 

  Поезия » Друга
985 0 4

 

 

 

Вълшебният час наближава,

в огнището Бъдник припуква...

Звездата Витлеемска е изгряла -

Коледа на вратата ни чука.

 

Наметнала снежна одежда,

есенни дарове сбрала,

Бъдни вечер трапеза подрежда,

че коледари чакат на прага.

 

Нарича с Любов, благославя,

кандилото с Вяра поглежда,

Христовото име прославя

и моли се с нова Надежда.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??