7.02.2021 г., 17:04 ч.  

В отговор на едно " забравено '' стихотворение 

  Поезия » Любовна
697 0 3

CONTESSA:

 

Ако почувстваш някой ден *

хлад по устните ми тръпни...

Как няма и следа от мен

там сред наровете вкусни...

 

Без отклик твоите тъги,

ако все до мен заспиват...

А после моите черти

неусетно се разливат...

 

Спри ме- бяла, лекокрила

над себе си да не летя...

Виж ме - нищичко не скрила,

как стиховете си редя.

 

Чети ги, с обич ги разлиствай,

знам, че се отдалечаваш.

Аз съм само стих, не страдай,

но ти всъщност ме познаваш.

 

AG FERDOUSI:

 

Не мисля, че е късно. Вярвам...

не ще да се разсърдиш ти.

Нежно, чувствено прокарвам

обич в твоите мечти.

 

Аз не искам без покана

да натрапвам своя плам.

Тихо, мила, ще остана

във стиха ти - елфин храм.

 

Няма да те спирам... В полет

по- прекрасна ще си ти.

Сред цветята пъстри - Пролет

същността ти е... цъфти.

 

И не страдам щом ухаеш

на поезия сияйна.

Ти не ще изтлееш - ваеш

животворната си тайна.

 

 

 

* " По тях ще ме познаеш " Contessa ( Светла Асенова )

 

 

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Роси! От името и на двамата!
  • Уау! Страхотно сливане на два образа,две души,два стиха!Прекрасно е!Поздравления и за двама ви!
  • 😀😀😀 ...
    Прекрасно се е получило...
    Как добре си уловил това, което съм казала...
    Отговорът ти е много мил...
    И изобщо - дължа ти много...
    Така приятно напомняш на читателите за мои отдавна написани стихове...
Предложения
: ??:??