15.10.2007 г., 17:37 ч.

В памет 

  Поезия
588 0 4
 

          Шест месеца изминаха...   До бабината поставихме ти плоча -

                от снимката щастливи се усмихват очите ти...

                Избрахме ти онази снимка, дето направихме през миналото лято -

                да... на морето - прегърнал беше внука си на нея!

                Помитаме шишарките накапали...

                Кипарисът, надвесил клони над гроба ти, е все така зелен,

                                                                                                    но вече есен е...

 Отново ти донесохме цветя - сега

         единствен знак за любовта ни.

                Свещичка ти запалваме, а мама ти запали и цигара.

                Присядаме на пейката додето догорят...

                Открадната минутка време, във което наум със тебе да поговорим

                за болката и за тъгата... за плановете и надеждите...

© Таня Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??