12.12.2007 г., 8:40 ч.

В памет на ... 

  Поезия
856 1 3
Живот, не си ли прекалено кратък
и защо си толкова несправедлив,
за едни - жесток, за други - сладък,
нима не може всеки да бъде щастлив!?

Животът започва и свършва със сълзи,
човек плаче и в болка, и в радост,
и когато е на върха, и когато пълзи,
сълзи и пак сълзи... за жалост...

Днес си тук, а утре вече те няма,
живееш в друг свят вековен,
а след себе си оставяш яма,
в която да тлее тежкият спомен.

Живот, кажи ми как да те наричам,
дали си просто миг или всемир?
Мисля за това, но единствено изричам:
"Приятелю, почивай в мир!"...

© Петя Микова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??