27.09.2017 г., 19:48 ч.

В памет на Апостола 

  Поезия » Друга
193 0 1

 

Някога една ръка написа

„Народе...“ със сърдечна мъка.

Знаеше, че свободата е орисана

на човешкия живот с разлъка.

 

Родил се бе измежду нас

без душа на роб и мижитурка.

Не къташе пари за черен час,

по делата съдеше и българи и турци.

 

Сееше семена за свобода,

но пожъна своето бесило

и навеки ни остана в паметта

като запалено с кръв кандило.

 

Докога страхливо ще се крием

и страним от светли умове?

Защо у нас слугата не убием

в името на бъдещите векове?    

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??