28.01.2024 г., 16:22 ч.

В памет на учителя Шенол Шакировски 

  Поезия » Друга
123 0 2

Учителю любими, точно ти,
научи ме да пиша и да смятам.
И вече търся своите мечти
далеч от виковете в махалата.
 

Ти чете Жеко Христов и Керим,
за шипките и за конете бели.
Научи ме да бъда верен син
на родните ми, български табели.
 

Ти даде ми безценните уроци,
за всеки стих, душевен зов.
Опази ме от тежките пороци
и пишеше стиха с любов.

 

А книгата ти имам от дете.
И днеска даже още я чета.
Детето ми и то ще я чете.
И пишеш, както аз летя.

 

Ти даде ми света и чудесата -

ти даде хляба в двете ми ръце.

Сега си птичка горе в небесата,
но вечен ще си в моето сърце.

 

© Йотор Амер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??