11.12.2007 г., 8:25 ч.

В плен 

  Поезия » Любовна
654 0 18

За този плен любовен отдавна аз мечтая.

И в този час щастлива съм, уви.

Със тебе бих отишла даже в…Рая,

в прегръдката на твоите очи.

 

 

Не зная пътя за брега самотен,

но вятър ще ме понесе натам -

за да зарадвам аз душата твоя.

Кога ще стигна там? Не знам…

 

Ще тръгна утре рано със слънцето,

усмихнало се вече.

Ще бъда твоя пленница, човече,

и огнена стихия в твоето сърце.

 

 

Привечер навярно ще пристигна,

ще стъпвам тихо, да не те събудя,

ще седна кротка, на брега.

Ще милвам нежно, искрено ще любя,

 

 

ще те докосвам с тръпнещи ръце –

докато спиш, от чакане стаен.


© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??