30.11.2007 г., 9:26 ч.

В прашно огнище 

  Поезия » Източни форми
568 0 6

„Защо толкова
лунно, и е студено
по стъпките ми?...

Защо толкова
ми е сърце ледено...
кръпка отляво..."

Попитах и теб,
а ти, в ритъм отмерен,

отвърна така:

„Откривам... твърде
горещо е станало...
той... ти е верен..."

Уж огнището
потъва в прах отскоро...
нестинарско е...

Въгленче съска,
огъва се пламенно...
врата отдясно...

28.11.2007 г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??