30.01.2009 г., 18:50 ч.

В прегръдките ти... 

  Поезия » Любовна
2196 1 4

В прегръдките ти

В прегръдките огнено-златисти на залеза - ликувам,

очаквам тръпнеща тъмата на нощта,

със ладията на мечтите свои да поплувам,

в прегръдките те да потъна, в милувките ти да изгоря!

В очите ти да срещна тъмен изумруд,

да го погаля с устни и да ти прошепна:

      "Ти взе сърцето ми, плени душата ми...

      обичай ме, докато ме изпепелиш!

      Побързай, защото утрото ще ни събуди!

      А аз съм Феникс - от пепелта на ласките ти ще възкръсна

      и отново ще те чакам в прегръдките на залеза

      с ладията на мечтите..."

По бялата лунна пътека, постлана за нас от нощта,

ще слеем два пулса, две дихания, два мига от вечността!

Единствена Зорницата ще свети в небето над нас!

Единствена в прегръдките ти ще търся нежно изумруда в очите ти аз!

 

 

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Романтично
  • Саше,има нещо в това стихотворение,започва добре,има замисъл,но след третия ред се чете трудно.Започва да прилича на проза.Малко се иска за да стане хубаво.
  • Нежност и красота витаят в стиха! Сърдечни поздрави!
  • ...В очите ти да срещна тъмен изумруд,

    да го погаля с устни и да ти прошепна...


    !!!! Красиво!!!

Предложения
: ??:??