По случай Деня на Будителите
Днес на Българската реч
нека отдадем прослава!
Че отблизо и далеч
всички Тя обединява.
Пръснати сме по света.
Тоз живот не знай предели.
Но ако не беше Тя,
как ли бихме оцелели?
Да Я пазим чиста, свята,
нека все над Нея бдим!
С РОДНАТА НИ РЕЧ богата
своя дух да съхраним!
© Борко Бърборко Всички права запазени