15.06.2021 г., 22:46 ч.

В ранен час 

  Поезия » Друга
350 1 2

Сутрин спала – недоспала аз,
вземам листа скъсан нощем
и изливам в този ранен час
болката в мен жива още,

 

дето е изгонила съня
и забола се в душата.
Мислих, че е отшумяла тя,
а пък бърша си сълзата…

 

Всеки носи някаква тъга,
дето цял живот не стихва.
Претъркулва се пак сив денят –
новият с какво ли идва…

 

Дали ще е мрачен или не,
той живот е на земята.
Грехота е миг да се пилей.
Как ухаят цветята!

 

Мъко моя, пролет е и аз
искам да я изживея!
Теб ще нося до последен час,
днеска слънце да ме грее!

 

Синьо, и зелено, и лъчи,
вятър – ласка по косата.
Огънче във моите очи
малко влажни от росата…

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??