16.06.2023 г., 11:38 ч.

В Рилската пустиня 

  Поезия » Пейзажна
253 0 0

Из Рила неуморно скитам,

не спирам - вече трети ден

и пътеписа аз разбирам

на Вазов много по-добре.

 

Избродих всичките пътечки

към Седемте ѝ езера.

Не срещнах вълци, нито мечки -

изчезнали са без следа.

 

Видях палатите на Царя

край живописната река,

със лична електроцентрала,

със храм, конюшня и гора.

 

Потърсих своята Нирвана

в прочутия ѝ манастир.

С прекрасен спомен ще остана

от достолепния му мир.

 

Сред толкова прекрасни гледки -

скали, рекички и цветя  

в различни краски и разцветки,

тревожно питам се сега:

 

Тъй както неуморно скитам

днес с раница и анорак,

дали ще мога, щом опитам

друг път, да го направя пак?

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??