18.05.2008 г., 8:25 ч.

***(в себе си заглъхнах) 

  Поезия » Любовна
655 0 14

 

След теб остана пустата врата,
заключила сърцето ми в резето -
попило топлината на ръката ти,
душата ми затиснала във шепа.
Треперех нямо - жълтата ми рокля
със съскане се впиваше във кожата -
коприната изгаряше - без вопъл
и без пламък се топях във восъка ú...

 

и стекох се до бяло

нажежена
на дъното на себе си се скрих
когато тръгна си в очите ми

искрите
разпиляха се почупени 
под твоите стъпки 

по устните напукани 
от НЕлюбов прекършени 
избиха капки мътни думи 
неказани и неизплакани

 

и в тях кънтях
и в тях заглъхнах

 

 

 

© Дора Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??