4.06.2018 г., 13:08 ч.

В сезона на череши 

  Поезия » Философска
1247 3 4

Бях пролетна – и черно прегоряла

като стърнище житно в лятна жар,

и сива като угар прекипяла,

и пъстра – като в есенен пожар.

 

Бях всякаква – каквото беше, беше.

Сега река съм тиха с хладна длан.

Отгребвам с нея образ на череша

и късен плод, в небето разпилян.

© Венета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??