Jun 4, 2018, 1:08 PM

В сезона на череши 

  Poetry » Phylosophy
1238 3 4

Бях пролетна – и черно прегоряла

като стърнище житно в лятна жар,

и сива като угар прекипяла,

и пъстра – като в есенен пожар.

 

Бях всякаква – каквото беше, беше.

Сега река съм тиха с хладна длан.

Отгребвам с нея образ на череша

и късен плод, в небето разпилян.

© Венета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??