14.03.2005 г., 12:06 ч.

В сияние оплело неизречени думи 

  Поезия
1150 0 6

В сияние оплело неизречени думи

 и раздаващо щедро сляпа тъга.

В мистерията на идващото утро: Бяс!

 И лудост кръжаща в светлината.

В кръвта на татуираните сини вени

 и безвъзмездно отлетялото усещане.

В ужасяващия звук на вечния грак

 и крилата на гарваните черни.

В пробуждане от заскрежената кожа

 и мисли принадлежащи на друго време.

В краткия сън от лъжовна идилия

 и пиянство от хамелеонова песен.

Във вечната изтъкана желязна тъкан

 и онези шарки корозия по нея...

       Остават белези от тъжни камбани,

       завинаги да звучат в тишината!

© Марина Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??