Бях в раздела
„Само за ценители”.
Радост за очите,
щедрост за душата.
Измести ме друга-
с лъскави корици,
кухи думи,
алчно съдържание.
Сега съм просто книга
в склада.
Прегръщат ме шедьоври.
Мълчим и чакаме съдбата:
разпродажба с намаление
или в торбата на клошаря:
за подпалки
или рециклиране.
© Росилина Хесапчиева Всички права запазени